Magyar English Deutsch Slovensko
   Gránit-Ex Lakatos és Forgácsolóipari Kft

Székhely:
2657 Tolmács, Tolmácsi út 108.
Telephely:
2657 Tolmács, Arany János utca 2.
Telefon / Fax:
+36-35-350-631 / +36-35-350-764

Pályázat - Széchenyi 2020: GINOP-2.1.8-17-2017-01363

 

• a kedvezményezett neve: GRÁNIT-EX Lakatos- és Forgácsolóipari Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe: „Korszerű jármű- és gépalkatrészgyártó berendezések beszerzése - GRÁNIT EX Kft Tolmács”

• a szerződött támogatás összege: 5.433.000,- Ft

• a támogatás mértéke (%-ban): 50 %

• a projekt tartalmának bemutatása: A Gránit-EX Kft 2018. áprilisában 5,43 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” pályázati programjának keretében. A 10,87 millió forint összköltségvetésű, Tolmácson megvalósuló beruházás 1 db új esztergagép és 1 db új hidraulikus cső és idomhajlító beszerzésére irányul.

A GRÁNIT-EX Kft. 2000-ben jött létre családi vállalkozásként, a 2899 TEÁOR besorolású feldolgozó ipari (gépgyártó) tevékenység folytatására, a Nógrád megyei Tolmácson. Foglalkozunk vibrációs csiszológépek, vibrációs sorjázó berendezések, koptató centrifugák, koptató vályúk gyártásával, lakatos és forgácsoló ipari termékek előállításával, szinte változatlan szakértő gárdával. Termékeink robosztus felépítésű koptató berendezések, melyek alkalmasak különböző formájú és alakú alkatrészek sorjázására, polírozására, öntvények felöntéseinek lekerekítésére, eltüntetésére.

A tevékenységi kör a koptatógép gyártás terén egyedüli a magyar piacon, de a meglévő gépi kapacitással már nem voltunk képesek a teljes piaci igények kielégítésére. Legfőbb célunk: versenyképességünket megtartani és piaci részesedésünket növelni. A 2018-ban megvalósított projekt 1-1 db esztergagép valamint idomhajlító beszerzésére irányult.

Az 1 db hidraulikus cső- és idomhajlító gép gyorsabb és pontosabb munkavégzésre teszi alkalmassá cégünket. Az 1 db 3 tengelyes digitális mérőrendszerrel szerelt esztergagép a vevők gyorsabb, jobb minőségű kiszolgálására alkalmas. Az újonnan beszerzésre kerülő gépek alkatrész és szervizháttere biztosítja, hogy a késedelem nélküli folyamatos termeléssel szolgáljuk ki vevőinket.

A fejlesztés hozzájárul a meglévő üzleti kapcsolatok bővítéséhez, a szerződéses kapcsolatok meghosszabbításához, beszállítói tevékenységek kialakításához. A bevezetésre kerülő technológia javítja termelésünk rugalmasságát, csökkennek a termelési költségeink, az anyag és energiafelhasználás valamint a selejtes termékek aránya is. A korszerű technológia folyamatosan javuló munkafeltételeket biztosít vállalkozásunk dolgozói számára. A fejlesztés közvetlenül hozzájárul nyereséges gazdálkodásunk fenntartásához, melynek eredményeként a társaság saját tőkéje legalább a vissza nem térítendő támogatás 50 %-ával növekszik (legalább 2.716.500,- Ft-tal) a beruházás befejezési évét követő üzleti évben.

• a projekt befejezési dátuma: 2018. szeptember 25.

• projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01363  SAJTÓKÖZLEMÉNY - Széchenyi 2020 Program: GINOP-2.1.8-17-2017-01363 (2018.10.31.)
 

 

 

Pályázat - Széchenyi 2020: GINOP-1.2.2-16-2017-00732

 

• a kedvezményezett neve: GRÁNIT-EX Lakatos- és Forgácsolóipari Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe: „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása - GRÁNIT EX Kft Tolmács”

• a szerződött támogatás összege: 5.920.000,- Ft

• a támogatás mértéke (%-ban): 50 %

• a projekt tartalmának bemutatása: A GRÁNIT-EX Kft 2017 szeptemberében 5,92 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” pályázati programjának keretében. A 11,84 millió forint összköltségvetésű, Tolmácson megvalósuló beruházás, 1-1 db új hidraulikus olló valamint háromhengeres motoros hengerítő beszerzésére irányul.

A GRÁNIT-EX Kft. 2000-ben jött létre családi vállalkozásként, a 2899 TEÁOR besorolású feldolgozó ipari (gépgyártó) tevékenység folytatására, a Nógrád megyei Tolmácson.

Foglalkozunk vibrációs csiszológépek, vibrációs sorjázó berendezések, koptató centrifugák, koptató vályúk gyártásával, lakatos és forgácsoló ipari termékek előállításával, szinte változatlan szakértő gárdával.
Termékeink robosztus felépítésű koptató berendezések, melyek alkalmasak különböző formájú és alakú alkatrészek sorjázására, polírozására, öntvények felöntéseinek lekerekítésére, eltüntetésére.

A tevékenységi kör a koptatógép gyártás terén egyedüli a magyar piacon, de a meglévő gépi kapacitással már nem voltunk képesek a teljes piaci igények kielégítésére.

Az elmúlt évek során folyamatosan bővült árbevételünk, működési kapacitásunk is, így már 9 főt foglalkoztatunk jelenleg is. A bővülés csak a vevői igényeknek eleget téve lehet fenntartható, ezt célozza az 11,84 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt megvalósítása.

A projekt 1 db hidraulikus olló és 1 db háromhengeres motoros hengerítő beszerzésére irányul.

A fejlesztéstől, az eszközök beszerzésétől a korábban is nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásunk tovább árbevétel növekedését reméljük. Minimum, évi 5%-os növekedéssel számolunk a beruházás befejezését követő években.

A dinamikusan fejlődő járműiparban ma is jelentős beszállítói kapcsolat-rendszerünk növekedését várjuk mind partnerszámban, mind gazdasági események árbevétele tekintetében. A gyorsabb és hatékonyabb gyártás következtében azonos idő alatt, több gép készül, jobb minőségben. Az általunk gyártott járműipari háttérgépeket a korábbinál is jobb minőségben, a határidők pontos betartásával tudjuk szállítani.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozásunk 9 munkahelyet tud megőrizni a következő évek során.

• projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00732

   SAJTÓKÖZLEMÉNY - Széchenyi 2020 Program (2018.02.02.)
 

 

Copyright © 2016  |  Design:  NeoMedia